VIDEO Polonia introduce castrarea chimică pentru pedofili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Polonia introduce castrarea chimică pentru pedofili
VIDEO Polonia introduce castrarea chimică pentru pedofili

Camera inferioară a parlamentului polonez, Dieta, a adoptat vineri un amendament la Codul Penal care introduce un tratament medicamentos obligatoriu în cazurile de pedofilie şi incest, relatează Polskie Radio.

Propus de guvernul liberal condus de Donald Tusk, amendamentul a fost aprobat cu voturile a 400 de deputaţi. Un singur ales a votat împotrivă, iar doi s-au abţinut.

O persoană condamnată pentru violarea unui minor mai mic de 15 ani sau a unui membru apropiat al familiei ar putea fi supusă obligatoriu, sub decizia unui tribunal, unei terapii farmacologice şi unei psihoterapii, în încercarea de a diminua pulsiunile sexuale, odată ce şi-a ispăşit pedeapsa cu închisoarea, potrivit noilor dispoziţii.

Opinia psihiatrilor, sexologilor şi psihologilor va trebui să fie consultată de tribunal înainte de a indica terapia ce trebuie adoptată pentru fiecare caz în parte.

Violul asupra unui minor sau asupra unui membru al familiei este pasibil de o pedeapsă cuprinsă între 3-15 ani de închisoare, comparativ cu una cuprinsă între 2 -12 ani de închisoare, aşa cum era până în prezent, fiind considerată de acum înainte o crimă gravă.

Iniţiativa a fost lansată la începutul lunii septembrie de premierul Donald Tusk, după anunţul arestării unui bărbat de 45 de ani care şi-a sechestrat şi violat timp de şase ani fiica, care are în prezent 21 de ani, un caz care a emoţionat opinia publică poloneză.

  • Amendamentul la Codul Penal trebuie să obţină şi aprobarea Senatului, înainte de a ajunge la preşedintele ţării, pentru a intra în vigoare.

subliniat generalul Petraeus în timpul unei conferinţe de presă organizate la Washington.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite