VIDEO Paradă spectaculoasă la Londra pentru a marca ziua de naştere a Reginei Elisabeta a II-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O amplă paradă militară a avut loc în Londra pentru a marca ziua de naştere a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi împlinirea a 84 de ani

La paradă au participat mai mult de 1.400 de militari, care au purtat uniforme tradiţionale ale unităţilor armatei britanice.

Conform tradiţiei, regina primeşte în fiecare an onorul trupelor britanice, singura excepţie fiind în anul 1955, când participarea sa a fost anulată din cauza unei greve a angajaţilor căilor ferate, notează Mediafax.

Vezi aici o istorie în imagini a Zilei Reginei

Regina Elisabeta a II-a a fost însoţită sâmbătă de prinţul Phillip, care a suferit în cursul săptămânii o intervenţie chirurgicală minoră la mâna stângă.

Cuplul regal a parcurs o scurtă distanţă, de la Buckingham Palace până la locul de desfăşurare a paradei, aflat în spatele Downing Street, într-o trăsură deschisă, folosită pentru prima dată de Regina Victoria, în 1842.

La ceremonie a asistat şi prinţul Charles, deşi acesta suferă de o infecţie pulmonară şi şi-a anulat programul oficial pentru prima parte a săptămânii viitoare. El a fost însoţit de ducesa de Cornwall şi de prinţul William.

După ce a primit onorul, regina a revenit la Palatul Buckingham, de unde a urmărit o paradă aeriană, la care au participat 13 tipuri de avioane, inclusiv aparate Spitfire, Hurricane şi Lancaster folosite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar şi avioane moderne Typhoon sau Red Arrow.

Ceremoniile au fost instituite pentru ca monarhii britanici a căror zi de naştere este iarna să poată asista la evenimente organizate în aer liber în cursul verii şi au loc întotdeauna într-o zi de sâmbătă din iunie. Ziua de naştere a reginei Elisabeta a II-a este la 21 aprilie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite