VIDEO Cum a devenit Pánfilo simbolul represiunii cubaneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Cum a devenit Pánfilo simbolul represiunii cubaneze
VIDEO Cum a devenit Pánfilo simbolul represiunii cubaneze

Juan Carlos González Marcos, un locuitor din Havana, cunoscut sub numele de Pánfilo, care a intrerupt un interviu postat ulterior pe site-ul Youtube, strigând că îi este foame şi că adevărata necesitate a Cubei este mâncarea, a fost condamnat la doi ani de închisoare, informează Sun Sentinel.

Nimeni nu avea idee cine este Pánfilo când a apărut prima oară pe site-ul web. Curând, cubanezul a devenit celebru. În aprilie 2009, în timpul unui interviu despre muzică, Juan Carlos a intrat în cadru strigând că este înfometat şi că, de fapt, de mâncare au nevoie oamenii din Cuba. 

Justiţia cubaneză l-a găsit pe bărbat vinovat pentru punerea în pericol a ordinii sociale şi au ordonat reţinerea lui timp de doi ani.

Panfilo a fost arestat după ce a întrerupt un interviu televizat pe străzile din Havana şi a strigat de mai multe ori că este foamete în Cuba. Bărbatul se afla sub influenta alcoolului.

"Suntem sub presiune. Aşa! Înregistraţi! Ne trebuie mâncare! Suntem morţi de foame! Ne trebuie puţină mâncare!", a declarat Panfilo.

Reţinerea bărbatului cubanez a determinat mai mulţi intelectuali hispanici să lanseze o petiţie pentru eliberarea sa.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite