VIDEO Medicii britanici au făcut un videoclip haios pentru a sublinia importanţa igienei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii unui spital din Marea Britanie au creat o versiunea proprie a melodiei "YMCA", schimbând literele cu "MRSA" pentru a atrage atenţia asupra importanţei igienei.

Şeful Spitalului Universitar din South Manchester, Julian Hartley, apare la începutul videoclipului cântând în timp ce se spală pe mâni, lucru pe care îl fac toţi angajaţii instituţiei. Aceştia se mişcă pe ritmul melodiei celor de la Village People, înlocuind versurile şi referenul "e distractiv să stai la YMCA", cu "te speli pentru a scăpa de MRSA".

La fel ca în videoclipul original şi personalul spitalului îşi foloseşte propriul corp pentru a efectua literele din abreviere. MRSA este o infecţie rezistentă la anumite antibiotice, iar prescurtarea înseamnă "stafilococ auriu rezistent la meticilina".

"Ştim că unii oameni ar putea considera acest videoclip puţin frivol, dar în spatele lui se ascunde un mesaj serios: să învingem infecţiile şi să salvăm vieţi este responsabilitatea noastră", a declarat Susan Osbourne, purtătorul de cuvânt al spitalului, potrivit Daily Mail.

"Frica oamenilor de a nu contracta infecţii în spital este mare, iar siguranţa pacienţilor este o proritate pentru noi", a declarat Julian Hartley, directorul UHSM.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite