VIDEO A început Festivalul Filmului Românesc la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi se deschide Festivalul Filmului Românesc, organizat de Institutul Cultural Român şi susţinut de Ambasada României în Moldova, de Studioul Moldova-Film şi de Centrul Naţional al Cinematografiei, informează Jurnal de Chişinău.

Festivalul, care se va desfăşura de astăzi, 2 octombrie până pe8 octombrie, include filme româneşti realizate în ultimii ani, precum Niki Ardelean, colonel în rezervă, în regia lui Lucian Pintilie, Restul e tăcere, al lui Nae Caranfil, Schimb valutar, în regia lui Nicolae Mărgineanu, Italiencele, în regia lui Napoleon Helmis, Pescuit sportiv, regia Adrian Sitaru, Elevator, în regia lui George Dorobanţu.

 Comedia Tache, realizată de regizorul basarabean Igor Cobileanschi, va fi, dea asemenea, prezentată în cadrul festivalului.

Printre invitaţii de onoare ai Festivalului de Film Românesc la Chişinău se numără actorul Adrian Titieni, regizorii Nicolae Mărgineanu şi George Dorobanţu şi criticul de film Marian Ţuţui. Aceştia vor lua parte şi la ceremonia de deschidere a festivalului care va avea loc vineri seara, la cinematograful Odeon din Chişinău.

Proiecţiile vor avea loc la cinematograful Odeon din Chişinău si vor incepe la orele 18:00 si 20:00. Intrarea publicului este liberă.

Desfăşurarea Festivalului Filmului Românesc în acest an era preconizată pentru perioada 11-17 aprilie însă din cauza evenimentelor violente la Chişinău în perioada 6-7 aprilie, Institutul Cultural Român a decis amânarea festivalului, care este reluat astăzi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite