VIDEO Demonstraţii anti-islamism în Birmingham: 90 de arestări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Demonstraţii anti-islamism în Birmingham: 90 de arestări
VIDEO Demonstraţii anti-islamism în Birmingham: 90 de arestări

Poliţia a arestat 90 de persoane în urma manifestaţiiilor împotriva islamismului radical în cartiere cu puternică concentrare de populaţie de origine străină din Birmingham au devenit violente, transmite Press TV.

Tulburările au început când Liga apărării engleze, un grup care se prezintă ca adversar al Islamului militant în Marea Britanie, s-a ciocnit în centrul oraşului cu militanţi antifascişti şi opozanţi ai ideilor sale.

Imagini difuzate posturile de televiziune străine arată poliţia încercând să-i împingă pe manifestanţii Ligii în diverse localuri, în timp ce contramanifestanţii agitau pancarte şi strigau sloganuri în apropiere. Martorii precizează că numeroşi manifestanţi au fost îmbarcaţi în autobuze şi plasaţi în stare de arest.

Secvenţele arată contramanifestanţi originari din subcontinentul indian aruncând proiectile, alergând pe străzi şi confruntându-se direct cu poliţia, în timp ce trecători strigă şi încearcă să se pună la adăpost pe o stradă vecină.

Aproximativ 200 de persoane au fost implicate în tulburări. Violenţele au determinat autorităţile de la Birmingham să reţină 90  de persoane, toate cu vârste mai mici de 40 de ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite