VIDEO Primarul Chişinăului, audiat la Procuratură pentru "uzurparea puterii de stat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a declarat că este bănuit de "organizarea dezordinilor de masă" şi de "uzurparea puterii de stat cu urmări grave",  informează agenţia Info-Prim Neo. El a fost interogat timp de peste două ore, vineri după-amiază, de către Procuratura sectorului Centru.

Mai citeşte şi:

Comuniştii coboară pragul electoral


"Nu mi s-au prezentat probe, sunt acuzaţii complet nefondate, pe care le resping. Este absurd cu ce se ocupă Procuratura",
a spus Dorin Chirtoacă.

"Este un dosar politic, prin care se vrea să se ascundă adevărul despre ce s-a întâmplat pe 7 aprilie, să se eschiveze de la răspundere cei care au organizat cu adevărat violenţele de atunci şi să fie manipulată opinia publică, precum că ar exista pretinşi vinovaţi în opoziţie"
, a mai spus Chirtoacă, potrivit UNIMEDIA.

"Am întrebat şi voi continua să întreb autorităţile statului, inclusiv Procuratura, de ce nu sunt investigate faptele de omor, tratament inuman şi degradant care au avut loc după data de 7 aprilie în municipiul Chişinău", a declarat primarul.

Chirtoacă nu a exclus posibilitatea ca alţi lideri din opoziţie să fie chemaţi, de asemenea, la Procuratură şi să fie incriminaţi pentru aceleaşi infracţiuni.

La începutul săptămânii, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, spunea că prin difuzarea filmului "Atac asupra Moldovei" de către staţii TV despre care se spune că sunt loiale puterii opinia publică este pregătită psihologic pentru arestări ale politicienilor din opoziţie, potrivit NewsIn.

"Sunt căutaţi vinovaţi acolo unde ei nu sunt. Pe data de 7 aprilie comuniştii s-au ascuns ca nişte bursuci în vizuine şi nici nu au ieşit să discute măcar cu oameni de ce protestează", a spus Chirtoacă. "Atât eu personal, cât şi ceilalţi colegi din opoziţie am mers şi am făcut numeroase apeluri către tineri să protesteze în mod paşnic", a explicat el.

Primarul general al capitalei vede o legătură între interogarea sa de către Procuratură în calitate de suspect în dosarul intentat pe marginea tulburărilor de la 7 aprilie şi campania electorală care stă să înceapă.

Liderii celor trei partide de opoziţie din Parlament au negat în repetate rânduri că ar fi organizat protestele de la 7 aprilie. În aceleaşi timp filmul "Atac asupra Moldovei" încearcă să acrediteze ideea că tulburările ar fi fost dirijate de politicieni din opoziţie sau de organizaţii politice din România.

Dorin Chirtoacă este citat de procurori şi pentru data de 17 iunie.



Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite