VIDEO Explozia de la Chişinău s-a produs în singurul loc nesupravegheat de camere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Explozia grenadei de luptă în mijlocul mulţimii adunate pentru concertul consacrat hramului Chişinăului a avut loc în singura zonă din Piaţa Marii Adunări Naţionale care nu este acoperită de camerele de luat vederi, a anunţat astăzi ministrul de interne al R. Modova, Victor Catan. Camerele sunt instalate pe clădirea Guvernului, în spatele Arcului de Triumf.

Mai citeşte şi:


Victor Catan a prezentat un raport în plenul Parlamentului şi i-a făcut pe unii deputaţi democraţi să se gândească la faptul că explozia a fost planificată de "persoane supărate din structurile de ordine, apropiate fostei guvernări comuniste şi care au fost recent demise", interesate de destabilizarea situaţiei din Republica Moldova.

Potrivit deputatului Partidului Democrat, Oleg Serebrian, e necesară chiar "scoaterea în afara legii a formaţiunilor politice, dacă se va demonstra implicarea acestora în atacul terorist de miercuri".

"Doar un nebun şi un păgân a putut să procedeze astfel de sărbătoarea hramului. Să ne imaginăm că fiecare dintre noi ar fi avut acolo câte un copil", a declarat la rândul său deputatul PL, Ion Hadârcă.

În acelaşi timp, comuniştii au cerut demiterea proaspăt numitului ministru de interne Victor Catan "pentru neprofesionalism" şi pentru faptul că "a admis explozia grenadei în mulţime".

Părerea lor n-a fost îmărtăşită de deputaţii coaliţiei de guvernare. Aceştia l-au felicitate pe catan pentru faptul că este primul ministru de interne care, în ultimii opt ani, s-a prezentat în faţa Parlamentului cu un raport.

Potrivit NewsIn, când au fost atenţionaţi că ministrul de interne comunist nu a demisionat după violenţele din 7 aprilie, când au fost distruse clădirile Parlamentului şi Preşedinţiei, trei persoane au fost ucise, iar sute de tineri au fost maltrataţi de către poliţie, comuniştii i-au spus lui Victor Catan "să aibă grijă să răspundă pentru propriile sale acţiuni".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite