VIDEO Consulul român la Chişinău a demisionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Consulul român la Chişinău a demisionat
VIDEO Consulul român la Chişinău a demisionat

Consulul român la Chişinău, Ion Nuică, şi-a dat demisia. Ministerul Afacerilor Externe a confirmat informaţia.

Ministerul de Externe a informat că demisia lui Ion Nuică nu este ca urmare a publicării unor imagini video de către ziarul Curentul în care diplomatul român este surprins în timpul unei partide de sex cu o tânără.

"Consulul nostru este chemat în ţară încă de săptămâna trecută şi îşi anunţase încă de pe atunci intenţia de a demisiona. Astăzi, luni, el doar a semnat actul în sine", a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, Alin Şerbănescu, fără a face precizări despre motivele pentru care a fost chemat sau pentru care şi-a dat demisia, relatează NewsIn.

Întrebat despre filmul publicat astăzi, Şerbănescu a spus că "din moment ce (consulul) era deja demisionar, pentru MAE este irelevant filmul apărut în presă luni".

Redacţia Curentul susţine că a primit un film realizat cu o cameră ascunsă care înfăţişează un domn prezentat drept diplomat român executând o partidă de sex cu o femeie care pare să fie rezidentă în R. Moldova, dar despre care autorii filmării susţin că este angajată la Consulat. Cei doi protagonişti discută şi despre unele treburi de serviciu, însă nu chestiuni ce ar interesa siguranţa naţională, precizează Curentul. Cotidianul comentează că montajul filmului - realizat în stilul documentarelor Mosfilm - introduce un generic cu accente politice tipice propagandei regimului comunist de la Chişinău.

Noul scandal intervine în plin îngheţ diplomatic între Chişinău şi Bucureşti, în condiţiile în care România nu are ambasador în capitala moldoveană, după ce autorităţile de aici au refuzat să-şi dea agrementul pentru persoana propusă de MAE român.


REALITATEA.NET - Scandal sexual la Consulatul României la Chişinău. Consulul Ion Nuică şi-a dat demisia - VEZI VIDEO

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite