VIDEO Cenuşa vulcanică închide aeroporturile din Marea Britanie UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de pasageri britanici au rămas blocaţi în aeroporturi, după ce sute de curse aeriene au fost anulate în Scoţia şi Irlanda din cauza fumului apărut după mai multe erupţii vulcanice în Islanda.

UPDATE VIDEO Zboruri anulate în tot nordul Europei din cauza erupţiei vulcanului din Islanda

Norul va ajunge joi în Londra, potrivit The Telegraph. Toată reţeaua de trafic aerian civil la nord de Londra este închisă momentan şi compania naţională britanică în domeniul transportului aerian de persoane a anulat toate zborurile de joi. Cenuşa se va dispersa abia peste câteva zile. Vulcanul Eyjafjallajökull a erupt prima oară în ultimii 200 de ani.

Norvegia şi-a anunţat şi ea miercuri seara închiderea unei părţi a spaţiului aerian din cauza lipsei de vizibilitate.

Erupţia vulcanului a început "în jurul orei locale 01.00" în partea de sud-vest a craterului vârfului Eyjafjallajokull, afectat deja de o erupţie luna trecută, potrivit geofizicienilor islandezi. "Între 700 şi 800 de persoane au fost evacuate din locuinţele lor", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, Baldur Sigurdsson.

British Airways anulează toate zborurile

Operatorul aerian British Airways a anunţat astăzi că-şi amână absolut toate zborurile cel puţin până mâine, din cauza unui nor de cenuşă uriaş, provocat de erupţia unu vulcan din Islanda.

Autorităţile britanice au anunţat închiderea spaţiului aerian începând de joi, de la ora 11.00 GMT (14.00 ora României) şi că va relua zborurile cel mai devreme mâine de dimineaţă.„Am anulat toate zborurile programate pentru restul zilei de joi", a declarat un purtător de cuvânt al principalei companii aeriene britanice, fără a preciza numărul curselor afectate de această măsură, citat de AFP.

Un nor de cenuşă de mari dimensiuni, provocat de erupţia unui vulcan din Islanda, a perturbat traficul aerian în nordul Europei, determinând autorităţile din Marea Britanie şi Danemarca să decidă închiderea spaţiului aerian.

Avioanele British Airways zboară către 154 de destinaţii în 75 de ţări. British Airways are peste 43.000 de angajaţi, dintre care 38.000 în Marea Britanie. Compania operează zboruri cu 244 de avioane, printre care 57 de de aeronave Boeing 747 şi 42 de aeronave Boeing 777. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite