VIDEO Cantona, despre rezolvarea crizei: „Nu trebuie să ieşim cu armele în mână, ci să ne retragem banii din bănci“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eric Cantona
Eric Cantona

Fostul fotbalist francez Eric Cantona a vorbit, pentru Presse Ocean, despre criza financiară şi a oferit câteva sfaturi pentru a trece de această perioadă dificilă.

Eric Cantona, unul dintre rebelii fotbalului, doreşte să declanşeze o adevărată revoluţie, dar nu una violentă, ci una care să afecteze direct băncile.

Fostul jucător al lui Manchester United a propus o soluţie inedită pentru rezolvarea crizei mondiale, conform căreia persoanele ar trebui să-şi retragă toţi banii depuşi în bănci. Această măsură ar duce cu siguranţă la un impas al instituţiilor financiare, care sunt principalele instrumente care controlează economia mondială.

„Ce rezolvi dacă ieşi pe stradă şi demonstrezi? Te-ai păcăli singur. Nu aceasta este calea. Nu trebuie să ieşim cu armele în mână şi să omorâm oameni pentru a începe o revoluţie. În zilele noastre este foarte uşor să începem o revoluţie. Cum este creat sistemul? La baza lui stau băncile şi puterea acestora. Trebuie să distrugem băncile“, a spus Cantona.

„Regele“, porecla primită de Cantona de la fanii lui United, a continuat pe acelaşi ton agresiv, explicând ce se va întâmpla dacă va avea loc o astfel de revoluţie. „Cele trei milioane de persoane care vor să iasă şi să protesteze pe stradă ar face mai bine să meargă în bancă şi să îşi retragă toţi banii. Trei milioane de oameni, zece milioane de oameni, iar băncile vor intra îm impas. Astfel, vom avea parte de un nou tip de revoluţie. Şi nu este greu de loc. Fără arme, fără vărsare de sânge. În acest caz, băncile ne vor asculta altfel“, a încheiat Eric Cantona.

Apelul francezului a fost imediat recepţionat de locuitorii din statele europene, care au pornit o adevărată campanie împotriva băncilor. O organizaţie din Franţa a luat deja iniţiativa şi a anunţat că la data de 7 decembrie toată populaţia lumii trebuie să-şi scoată banii din bănci. Mesajul acestora este „Noi controlăm banca, nu viceversa“.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite