VIDEO 208 maşini Dacia distruse, după ce trenul care le transporta a deraiat în Austria / Paguba: cinci milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tren de marfă care transporta maşini Dacia din România în Franţa a deraiat în Austria, cel mai probabil din cauza unei defecţiuni tehnice, au declarat autorităţile. Paguba totală se ridică la cinci milioane de euro.

UPDATE Automobile Dacia estimează că jumătate din cele 208 maşini încărcate pe trenul companiei franceze STVA care a deraiat în Austria au fost avariate, dintre care 67 de unităţi au fost distruse în totalitate.

Modelele urmau să fie livrate dealerilor din Valenton, Franţa.

Automobile Dacia a comunicat că va lua măsuri astfel încât incidentul să nu afecteze livrările către clienţii francezi.

UPDATE Paguba totală care include cele 208 de Dacii şi trenul se ridică la 5 milioane de euro. Însă, maşinile erau asigurate, a declarat pentru evz.ro  Nicolae Alexandru, reprezentant Ansett Logistics, care s-a ocupat de logistica transportului maşinilor în România.

În urma accidentului aproape 200 de autoturisme Dacia au fost distruse, informează site-ul Euronews. Potrivit sursei citate, accidentul s-a produs în apropierea localităţii Braz (regiunea Vorarlberg, vestul Austriei).

Ultimele patru vagoane ale trenului au deraiat iniţial, iar restul garniturii a ieşit de pe şine după ce a mai parcurs aproximativ 100 de metri.

Aproximativ 200 de maşini Dacia Logan, Sandero şi Duster s-au făcut praf în urma impactului. Însă, valoarea exactă a pagubei nu a putut fi încă estimată. Nicio persoană nu a fost rănită.

Pentru a curăţa locul de rămşiţele maşinilor, autorităţile vor avea nevoie de cel puţin 2 zile. Peste 100 de muncitori participă la operaţiunile de decongestionare. Ruta feroviară a fost închisă temporar.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite