VIDEO Mii de britanici nemulţumiţi că nu au putut să voteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de britanici se plâng că nu au putut vota, din cauza cozilor lungi de aşteptare în faţa secţiilor de votare, care s-au închis la ora 21,00 GMT. Ca urmare a situaţiei apărute, Comisia electorală a anunţat în cursul nopţii trecute o anchetă, informează BBC.

Numeroşi britanici s-au plâns că n-au putut să voteze în multe circumscripţii din Londra, dar şi din multe alte oraşe din ţară - Sheffield, Manchester şi Liverpool, Newscastle, Birmingham, ceea ce i-a determinat pe conservatori să ceară efectuarea unei anchete.

Premierul laburist Gordon Brown s-a declarat preocupat de aceste informaţii, potrivit purtătorului său de cuvânt, şi şi-a exprimat şi el sprijinul pentru o anchetă detaliată.

Alegătorii au fost întorşi de la secţiile de votare, potrivit media britanice. A fost cazul la Londra şi la periferia londoneză, în Hackney, Lewisham şi Islington.

Poliţia a fost nevoită să intervină de mai multe ori pentru a-i calma pe alegătorii furioşi că n-au putut să-şi exercite dreptul de vot deoarece secţiile s-au închis la ora 21,00 GMT.

La unele secţii de votare, responsabili au afirmat că disfuncţionalităţile survenite ca urmare a numărului mare de votanţi ar putea duce la repetarea alegerilor în următoarele câteva săptămâni, ceea ce ar putea fi hotărâtor pentru rezultatul global, potrivit The Times.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite