Unul din cinci neo-nazişti este de sex feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membri ai partidului neo-nazist german NPD
Membri ai partidului neo-nazist german NPD

Cercetătorii avertizează că femeile joacă un rol tot mai important şi câteodată chiar violent în mişcările grupărilor de extremă dreapta. Conform estimărilor, unul din cinci neo-nazişti este de sex feminin. Fiindcă dau de bănuit mai puţin decât bărbaţii, femeile s-au infiltrat în organizaţii importante, acolo unde îşi răspândesc convingerile atât adulţilor, cât şi copiilor.

Mişcarea femeilor de extremă dreapta este în continuă creştere în Germania, acolo unde o femeie în vârstă de 36 de ani s-a predat după ce îşi aruncase în aer apartamentul, ca să şteargă orice urmă. Beate Zschaepe, împreună cu alţi doi bărbaţi, forma o bandă de extremă dreapta, numită National Socialist Underground, care fugea de poliţie de 13 ani. Din 2000 până în 2007, gruparea a omorât cu bestialitate nouă imigranţi şi un ofiţer de poliţie, scrie Business Insider.
"În general, femeile trec neobservate. Am discutat cu agenţiile de informaţii, ca să ia în vizor şi participarea femeilor în mişcările de extremă dreapta", a declarat Michaela Koettig, profesoară la Universitatea de Ştiinţte Aplicate din Frankfurt.
Aproape 10% din crimele făcute de grupări de extremă dreapta sunt atribuite femeilor. Potrivit Joahnnei Sigl, cercetător specializat în compartamentul femeilor de extremă dreapta, "există clişeul femeii pacifiste, care determină poliţia şi presa să minimalizeze posibilitatea cum că femeile ar fi fost implicate în mod activ în acţiunile grupării".
Cercetătorii germani mai atrag atenţia şi asupra faptului că femeile cu viziuni neo-naziste caută, de obicei, să se angajeze în învăţământ, asistenţă socială şi protecţia copilului, pentru că în aceste domenii au acces la tinerele generaţii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite