Uniunea Europeană va introduce "etichetele ecologice"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noile etichete, care vor fi plasate iniţial doar pe produsele alimentare, vor conţine gradul de poluare pe care l-a provocat mediului realizarea respectivului produs. Astfel, pe un pachet de

Noile etichete, care vor fi plasate iniţial doar pe produsele alimentare, vor conţine gradul de poluare pe care l-a provocat mediului realizarea respectivului produs. Astfel, pe un pachet de carne va figura cât gaz de seră a fost produs în timpul creşterii animalului sacrificat, câtă benzină s-a consumat cu transportul (în funcţie de distanţa de la care a fost adus) şi cât curent electric produs de termocentrale poluante a fost necesar pentru păstrarea lui în congelator. Desigur, nivelul de poluare va fi apreciat de comisii speciale, pe baza unor standarde, care deja sunt în lucru.

În acest fel, consumatorii vor putea şti, înainte de a cumpăra, dacă prin achiziţionarea produsului respectiv încurajează poluarea planetei sau nu. Ideea ministrului mediului din Marea Britanie, David Miliband, a fost deja îmbrăţişată cu entuziasm de firme precum "Tesco", "Asda" sau "Marks&Spencer", cele mai cunoscute lanţuri de magazine britanice. Vestea a fost adusă la cunoştinţa fermierilor ieri, în cadrul unei conferinţe care a avut loc în oraşul Birmingham. Etichetele care prezintă conţinutul de grăsimi, sare, zahăr şi E-uri vor rămâne pe pachetele cu alimente, eco-eticheta urmând să fie aplicată separat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite