Unitate specială de poliţie pentru anchetarea masacrului din Norvegia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia din Oslo a creat o unitate specială care se va ocupa de anchetarea masacrului comis de extremistul Anders Breivik, în 26 iulie, pe insula Utoya, informează AFP.

Crearea unei unităţi speciale "nu este un lucru făcut des, dar este necesară pentru că acest dosar este atât de mare şi necesită atât de multe mijloace", a declarat procurorul poliţiei, Paal-Fredrik Hjort Kraby, într-o conferinţă de presă.
Poliţia va anunţa efectivele şi va preciza numele misiunii "în câteva zile", a declarat Paal-Fredrik Hjort Kraby.

Responsabilul acestei anchete a anunţat, de asemenea, că toată apartura electronică aflată pe insula Utoya, unde Anders Behring Breivik a împuşcat mortal 69 de persoane, vor fi păstrată, în scopul anchetei. "S-a hotărât ca toate telefoanele mobile, aparatele de fotografiat, camerele (video), iPad-urile şi computerele să fie confiscate, pentru a fi utilizate ca probe în acest dosar", a spus el.


Lucrurile personale, înapoiate familiilor

"În afară de acest lucru, vom încerca să înapoiem lucrurile personale familiilor (victimelor) şi răniţilor, prin intermdiul (mişcării tinerilor laburişti) AUF, pentru ca acest lucru să fie făcut într-un mod cât mai decent posibil", a adăugat Paal-Fredrik Hjort Kraby.

Dublul atac de la 22 iulie, din Norvegia, mărturisit de Anders Behring Breivik, s-a soldat cu 77 de morţi, opt în explozia unei maşini-capcană, lângă sediul Guvernului, şi alţi 69 în masacrul comis într-o tabăra de vară a organizaţiei de tineret a Partidului Laburist norvegian, pe insula Utoya, la nord-vest de Oslo.
Majoritatea victimelor aveau vârsta sub 25 de ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite