Spital în estul Ungariei unde se practică tradiţii ale romilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spital în estul Ungariei unde se practică tradiţii ale romilor
Spital în estul Ungariei unde se practică tradiţii ale romilor

Un spital din Gyongyos, localitate în estul Ungariei, are şi misiunea de a-i integra mai mult pe romi, prin deschiderea unui salon special unde pacienţi de etnie romă şi vizitatorii lor pot practica ritualuri ale culturii lor, informează agenţia MTI.

Spitalul a trecut prin anumite probleme cu vizitatori romi care se comportă foarte diferit, exprimând adesea mai multă emoţie decât persoane ce nu sunt de această etnie, cu ocazia unor evenimente ca naşteri sau înmormântări, a declarat vineri şeful organizaţiei civice pentru integrarea romilor din acest oraş.

În 2002, şase membri ai unei familii de romi şi şase poliţişti au fost răniţi într-o încăierare la spital după ce personalul a chemat poliţia ca reacţie la comportamentul unor romi în urma decesului unei rude şi care a deranjat alţi pacienţi ce nu erau romi, a afirmat Zsolt Lakatos.

Aceste noi condiţii vor face posibil ca romii să se bucure de naşteri sau să îi plângă pe cei dragi pe care i-au pierdut corespunzător tradiţiilor lor culturale, a mai spus Lakatos. Spitalul ia de asemenea în considerare să angajeze ofiţeri de legătură romi, a adăugat el.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite