O femeie romă din Ungaria, ucisă cu o puşcă de vânătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O femeie romă din Ungaria, ucisă cu o puşcă de vânătoare
O femeie romă din Ungaria, ucisă cu o puşcă de vânătoare

O femeie de etnie romă în vârstă de 45 de ani a fost ucisă cu o puşcă de vânătoare, iar fiica ei de 13 ani a fost grav rănită în noaptea de duminică spre luni la Kisleta, în estul Ungariei, informează AFP.

Potrivit lui Sandor Penzes, primarul micii comune de 4.300 de locuitori aflată la 260 de kilometri est de Budapesta, vecinii au fost treziţi de trei sau patru focuri de armă. Potrivit primelor informaţii, agresorii au forţat uşa locuinţei şi au început imediat să tragă cu o puşcă de vânătoare.

Fiica de 13 ani a victimei a fost spitalizată cu răni grave la gât şi la braţ. Copilul este în stare de şoc şi nu a putut fi audiat de poliţie, potrivit NewsIn.

Potrivit preşedintei autorităţii locale rome, victima locuia singură cu fiica ei, trăia din munci sezoniere şi nu avea niciun conflict cu nimeni.

O purtătoate de cuvânt a poliţiei locale, Rita Fedor, a confirmat asasinatul şi a anunţat deschiderea unei anchete. "Examinăm dacă există o legătură cu alte crime similare", a declarat ea.

Anul trecut în noiembrie, un cuplu de romi a fost omorât în mod similar la Nagycsecs (centru), iar în februarie, un bărbat rom şi copilul său de cinci ani au fost ucişi la  Tatarszentgyorgy.

O echipă de investigaţie de 100 de poliţişti a fost înfiinţată pentru a găsi vinovaţii pentru aceste crime. În pofida unei recopense de 50 de milioane de forinţi (185.000 de euro) şi a mai mult de zece mărturii, vinovaţii sunt în continuare necunoscuţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite