Premierul Ungariei despre referendum: „Le urez maghiarilor și românilor să ia decizii bune, adică să nu ia nicio decizie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
USL consideră că premierul Ungariei ar trebui să se abțină de la implicarea în viața politică românească
USL consideră că premierul Ungariei ar trebui să se abțină de la implicarea în viața politică românească

Viktor Orban, premierul Ungariei, le-a urat „românilor şi maghiarilor din România să ia decizii bune, adică să nu ia nicio decizie, ceea ce mâine (duminică - n.r.) este o posibilitate", transmite Mediafax. Premierul Ungariei a făcut aceste afirmații referitoare la referendum la Băile Tuşnad, la Școala de Vară „Tusvanyos".

„Aş dori să le urez românilor şi maghiarilor din România să ia decizii bune, adică să nu ia nicio decizie, ceea ce mâine (duminică - n.r.) este o posibilitate. Iar la alegerile parlamentare, să ia decizii cu care să poată proteja acel fundament care există în starea firavă care a fost făurită şi de maghiarii din România. Îi invit pe maghiari să simtă greutatea istorică a momentului, este posibil ca soarta României să se hotărască pentru câteva decenii", a declarat Viktor Orban, potrivit traducerii oficiale, citate de agenția de presă menționată.

El a subliniat că nu este sarcina sa să evalueze ce face elita politică din România şi să îşi exprime părerea despre situaţia din ţară.

Viktor Orban a făcut afirmaţiile privind referendumul în contextul dezbaterii privind relaţiile dintre România şi Ungaria.

În opinia sa, România a cunoscut succese importate în ultimii zece ani şi este aproape de succesul Europei Centrale. „A reuşit să ţină în anumite limite datoria de ţară şi să producă modificări care, chiar dacă nu aduc o viaţă mai bună, poartă cu sine posibilitatea dezvoltării României, a ajuns aproape de Ungaria, dacă nu chiar ne-a întrecut", a declarat Viktor Orban.

Potrivit lui Viktor Orban, referendumul, pe care l-a calificat o „încăierare de cârciumă", ar reprezenta riscul ca România să piardă toate câştigurile pe care le-a dobândit până în prezent.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite