Un român care a vandalizat mormintele a trei arhiepiscopi, reţinut în Cipru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul neagă că ar fi luat rămăşiţe umane din morminte
Bărbatul neagă că ar fi luat rămăşiţe umane din morminte

Poliţia cipriotă a arestat un bărbat de origine română suspectat de vandalizarea mormintelor a trei arhiepiscopi, într+un cimitir din capitala statului, Nicosia, sâmbătă dimineaţa, transmite BBC News.

Bărbatul a mărturisit că a mutat din loc pietrele funerare de pe mormintele arhiepiscopilor Sofronius al III-lea, Kyrillos al II-lea şi Kyrillos al III-lea, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, informează BBC News.

Suspectul, un bărbat în vârstă de 34 de ani, după cum susţine presa locală, a mutat din loc, în timpul nopţii, şi piatra funerară de la mormântul Arhiepiscopului Kyrillos al III-lea, fără să se atingă însă de osemintele acestuia.

Poliţia cipriotă a retras declaraţiile iniţiale, conform cărora rămăşiţele pământeşti a doi dintre cei trei arhiepiscopi ar fi fost furate, după ce investigaţia preliminară a dezvăluit că rămăşiţele Arhiepiscopului Kyrillos al II-lea au fost reînhumate în trecut de Biserica Ciprului într-un alt sat. Soarta rămăşiţelor pământeşti ale Arhiepiscopului Sofronius al III-lea este încă cercetată de reprezentanţii poliţiei.

Incidentul aminteşte de furtul, la 11 decembrie 2009, cadavrului fostului preşedinte cipriot Tassos Papadopoulos. Rămăşiţele pământeşti au fost sustrase dintr-un cimitir din apropiere de Nicosia, unde Papadopoulos fusese îngropat în urmă cu un an. Furtul a şocat populaţia şi clasa politică. Trupul neînsufleţit a fost descoperit la 8 martie 2010, în urma unui apel telefonic anonim.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite