Un membru al Guvernului britanic a demisionat după ce a folosit un limbaj grosolan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un membru al Guvernului britanic, Andrew Mitchell, a demisionat vineri din funcţie după ce a folosit un limbaj grosolan la adresa poliţiştilor de la Downing Street, a anunţat biroul de presă al premierului David Cameron, citat de AFP.

Mitchell, care îndeplinea funcţia de "chief whip" - fiind desemnat să urmărească respectarea disciplinei de partid de către deputaţii conservatori -, şi-a prezentat demisia pentru că a adresat "cuvinte grosolane" poliţiei, potrivit scrisorii pe care acesta i-a înmânat-o premierului, informează Mediafax.

El a criticat, în septembrie, poliţiştii de la intrarea pe Downing Street, strada care duce la biroul premierului, după ce i s-a interzis să iasă cu bicicleta prin poarta care închide strada.

"A fost absolut deplasat din partea mea să folosesc cuvinte grosolane şi îmi pare rău", a scris Mitchell în această scrisoare dată publicităţii, în care el îşi justifică demisia prin faptul că publicitatea făcută acestui incident i-ar prejudicia colegii.

Mitchell, fost ministru al Dezvoltării Internaţionale, a reiterat că nu i-a numit "plebe şi cretini" pe poliţişti, dar a recunoscut că i-a insultat pe aceştia.

El şi-a cerut scuze la sfârşitul lui septembrie, dar apelurile la demisia sa s-au multiplicat.

Premierul a acceptat demisia, înţelegând "motivele pentru care" el "a ajuns la această concluzie", potrivit scrisorii pe care i-a trimis-o lui Mitchell.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite