Un mediator va încerca să rezolve disputa dintre Lufthansa şi personalul navigant aflat în grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicatul german va ţine avioanele la sol în cadrul unei greve de amploare la Lufthansa
Sindicatul german va ţine avioanele la sol în cadrul unei greve de amploare la Lufthansa

Conducerea Lufthansa şi sindicatul UFO, aflat la originea mişcării de grevă din cadrul companiei aeriene germane, s-au pus de acord pentru ca un mediator să încerce să rezolve conflictul social, relatează vineri France Presse, citând conducerea.

Conform aceleiaşi surse, procedura de conciliere, o procedură curent în Germania, va viza mai ales "grila colectivă de salarii" a stewarzilor şi hostesselor companiei, dar şi acorduri cu prime de obiectiv pentru acelaşi personal.

Conducerea şi sindicatul UFO, ce revendică adeziunea a circa două treimi din cei 18.000 de membri ai personalului navigant al Lufthansa, urmează să semneze o convenţie de arbitraj până miercuri, scrie Agerpres.

O grevă istorică a personalului navigant al Lufthansa pe fondul nemulţumirilor legate de salarii şi de contracte de muncă cu perioadă determinată a constrâns cea mai importantă companie aeriană germană să anuleze sute de zboruri vineri. Spre finalul după-amiezei, conducerea a anunţat că "renunţă unilateral şi necondiţionat la introducerea unor echipaje de cabină exterioare la Berlin", o solicitare ce se număra printre revendicările centrale ale sindicatului.

Acesta a salutat "o măsură inteligentă", insistând însă asupra faptului că "pentru moment, nu există un acord" global cu conducerea. Aproximativ 900 de zboruri operate de Lufthansa au fost anulate vineri din cauza grevei lansate de UFO, care mai vrea şi creşteri salariale de 5 la sută eşalonate pe 12 luni calculate retroactiv începând cu aprilie 2012, după trei ani de stagnare, în contextul în care conducerea nu a fost de acord decât cu o creştere de 3,5 la sută.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite