Nicolas Sarkozy, vizat de un colet-capcană. Patru suspecţi au fost arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa foto: CNN
Sursa foto: CNN

O angajată a unei firme de curierat a fost rănită după explozia unui colet capcană la Atena, potrivit AFP, care citează surse din interiorul poliţiei.

Patru suspecţi au fost arestaţi, iar un alt colet va fost neutralizat. Primul suspect purta o vestă antiglonţ şi avea un pistol, iar al doilea avea un pachet asemănător cu cel care explodase, cei doi fiind arestaţi în cartierul central Pangrati. Două tinere au fost arestate ulterior în acelaşi cartier.

Potrivit poliţiei ateniene cei patru suspecţi ar aparţine unei mişcări extremiste anarhiste, numită Conspiraţia celulelor de foc, care a revendicat mai multe atacuri comise la Atena.

Coletul care a explodat avea ca destinatar ambasada Mexicului din Atena, în timp ce cel dezamorsat viza ambasada Olandei de la Atena. Totuşi, într-un comunicat al poliţiei ateniene, preluat de AFP, se preciza că unul dintre colete era adresat preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy.

În iunie, un colet-capcană adresat ministrului pentru Protecţia Cetăţeanului, Mihalis Chryssohoidis, a explodat la sediul instituţiei, omorând un funcţionar de rang înalt. Nouă presupuşi membri ai mişcării Conspiraţia celulelor de foc au fost arestaţi după descoperirea, în septembrie 2009, a unei locaţii suspecte la periferia Atenei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite