Un acordeonist român terorizează britanicii din Richmond

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Britanicii din Richmond sunt enervaţi la culme de ţiganul Penică
Britanicii din Richmond sunt enervaţi la culme de ţiganul Penică

Repetarea constantă a cântecelor de sezon este enervantă pentru britanicii care merg la cumpărături în prag de sărbători. Comercianţii şi vânătorii de chilipiruri din pitorescul oraş britanic Richmond sunt, însă, de-a dreptul terorizaţi de un acordeonist ambulant din România. 

Timp de doi ani, britanicii au fost forţaţi să asculte la nesfârşit aceeaşi melodie, "When The Saints Go Marching In", cântată, la acordeon, de un ţigan din România. Opt ore pe zi, şase zile pe săptămână, Alexandru Penică i-a înnebunit pe trecători cu aceleaşi acorduri.

Acum, Penică s-a întors să-i bântuie pe englezi, cu o nouă melodie, "Jingle Bells". Localnicii sunt exasperaţi de versiunea fără sfârşit a cântecului. Şi pentru că un rău nu vine niciodată singur, talentul bărbatului când vine vorba de interpretare este "şocant", notează cotidianul britanic Daily Mail.

 Este incredibil. Este ca un blestem de care nu poţi să scapi!, este de părere Stephen Foster (32 de ani).

Reacţia oamenilor din Richmond a fost atât de puternică încât Consiliul local se gândeşte la schimbarea regulilor - ar putea interzice muzicanţilor netalentaţi spectacolul stradal. Ei speră să introducă un sistem de licenţiere prin care artiştii vor trebui să treacă printr-o audiţie şi să interpreteze cel puţin trei cântece la un standard rezonabil pentru a obţine permisul necesar ieşirii în stradă.

Drăguţ din partea lui că a introdus în repertoriu şi o melodie de sărbători, dar ne înnebuneşte! De-abia aştept să treacă Crăciunul ca să nu mai fiu nevoită să ascult la nesfârşit "Jingle Bells", a declarat Foster.

Penică, care are, în prezent, 40 de ani, aparţine unui grup de est-europeni, care include doi bărbaţi, o femeie şi un adolescent. Ei le spun oamenilor că provin din Newcastle şi îşi câştigă existenţa astfel existenţa.

Zgomotul ne deranjează. Le-am spus să plece, dar nu fac decât să se mute câţiva metri mai încolo, a declarat proprietarul unui magazin.

Chinul orăşenilor din Richmond va mai dura o vreme, având în vedere că introducerea unei măsuri care să le interzică artiştilor ambulanţi să cânte pe strădă este costisitoare, conchide publicaţia britanică.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite