Un bărbat a furat aproape 40.000 de euro cu ajutorul Facebook. Vezi aici cum a reuşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iain Wood, un britanic de 33 de ani, a reuşit să fure aproape 40.000 de euro din conturile bancare ale prietenilor săi din lumea virtuală, după a reuşit să răspundă la întrebările de securitate cu ajutorul informaţiilor de pe Facebook.

Bărbatul îşi petrecea aproximativ 18 ore pe zi stând pe Facebook şi încercând să spargă conturile bancare ale prietenilor, pe baza informaţiilor pe care aceştia le postau pe reţeaua de socializare. Iain a reuşit să strângă întreaga sumă în doi ani, dar nu s-a bucurat foarte mult de banii obţinuţi, deoarece o-a cheltuit la jocurile de noroc.

Britanicul a fost prin de autorităţi după ce şi-a schimbat modul de operare şi a început să transfere banii victimelor direct în contul său bancar. Însă, atunci când un prieten şi-a dat seama că i-au dispărut banii, a anunţat autorităţile, care au pornit pe urmele lui Iain Wood. Acesta a crezut iniţial că oamenii legii îl urmăreau de mai mult timp, iar atunci când a fost arestat s-a dat de gol că a comis mai multe fraude şi i-a întrebat pe poliţişti de cât timp îl urmăresc.

Judecătorii l-au trimis la închisoare pe bărbat, urmând ca acesta să stea închis 15 luni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite