Ultimele dorinţe ale unei bolnave de cancer au mobilizat oamenii din întreaga lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alice Pyne este o adolescentă de 15 ani din Marea Britanie, bolnavă de cancer în stadiu terminal, care a reuşit să impresioneze o mulţime de oameni.

Pentru că mai sunt încă multe lucruri pe care nu a reuşit să le facă până la această vârstă, pe 6 iunie Alice şi-a creat un blog pe care şi-a scris ultimele dorinţe. Ideea ei este inspirată din tema filmului "The Bucket list", în care doi bărbaţi aflaţi în stare terminală a cancerului, se hotărăsc să profite de timpul rămas pentru a-şi îndeplini ultimele dorinţe pe care le-au scris pe o listă.

Alice a fost încurajată de mama ei să-şi facă publice ultimele dorinţe, care s-au răspândit rapid pe internet, stârnind un val de simpatie din partea cititorilor. În cinci zile, tânăra a scris patru mesaje pe blogul său, la care a primit, la ora transmiterii acestei ştiri, aproape 6.000 de comentarii.

"Am 15 de ani şi locuiesc cu părinţii şi cu sora mea în Ulverston. Lupt împotriva cancerului de aproape patru ani, dar acum ştiu că nu voi mai învinge. Sper să scriu pe acest blog cât de mult pot şi vreau să vă arăt lista mea cu lucrurile pe care sper să le fac înainte de a pleca. Sper să pot şterge de pe listă cât mai multe dorinţe. Unele sunt posibile, iar altele vor rămâne un vis pentru că nici nu pot părăsi ţara", scrie Alice pe blogul ei.

Iată ultimele dorinţele ale unei tinere de 15 ani:

- În topul listei se află dorinţa de a convinge cât mai mulţi oameni să doneze măduvă
- să înot cu rechinii
- să călătoresc în Kenia (asta nu este posibil)
- să-mi înscriu căţelul la un concurs cu Labradori
- să am o petrecere privată într-un cinema cu cei mai buni prieteni
- să stau într-o rulotă
- să am un iPad violet
- să fiu antrenor de delfini (nici asta nu voi putea face)
- să-i văd pe cei de la Take That
- să merg la Cadbury World şi să mănânc multă ciocolată
- să fac o poză frumoasă cu Mabel (căţelul ei)
- să-mi aranjez părul, "asta dacă i se mai poate face ceva".
- să văd balene.

După postarea acestor dorinţe, multe persoane s-au arătat dispuse să o ajute, oferindu-i chiar şi bani. Alice a spus, însă, că nu banii sunt cei de care are nevoie. "Nu am cerut niciodată şi nu am nevoie de donaţii pentru că am cam tot ce îmi trebuie, dar ma bucur să primesc mesaje de la voi", a spus ea.

Pentru că şi-a publicat dorinţele pe internet, Alice primeşte acum multe oferte din partea celor dispuşi să o ajute să bifeze lucrurile de pe lista ei. Prin urmare, Alice a anunţat că i s-a oferit oportunitatea de a-i vedea pe membrii trupei "Take That" şi că multe persoane s-au oferit să-i cumpere un iPad, dar că rudele sale deja i-au comandat unul. "Îi voi vedea pe cei de la Take That în acest week-end, vă vine să credeţi? Sper doar să nu mă îmbolnăvesc până atunci. În ultimul an am stat mai mult în pijamale, aşa că mama a plşecat prin magazine să-mi cumpere câteva haine. Se pare că demersurile pentru împlinirea celorlalte lucruri pe care mi le doresc sunt deja în curs de desfăşurare, aşa că vă mulţumesc tuturor pentru asta. Sunt o fată foarte norocoasă", a mai scris tânăra pe blogul ei.

Alice Pyne
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite