Voronin s-a întâlnit cu ambasadorii Rusiei şi Ucrainei la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, s-a întâlnit astăzi, la Chişinău, cu ambasadorul Rusiei Valeri Kuzimin şi cu cel al Ucrainei, Serghei Pirojkov, informează RIA Novosti.

În discuţia purtată cu ambasadorul rus, Voronin a reamintit importanţa sprijinului acordat autorităţilor moldovene din partea Rusiei în menţinerea stabilităţii financiare, în condiţiile crizei economice globale.

Vladimir Voronin a apreciat drept "gest amical" decizia de a acorda Republicii Moldova un împrumut de 500 de milioane de dolari.

Voronin  a spus că, în cel mai scurt timp, o delegaţie a Ministerului de Finanţe va pleca în Rusia pentru a discuta despre procedura tehnică de acordare a împrumutului. Guvernul de la Chişinău va elabora propuneri privind proiectele investiţionale, care vor fi finanţate în baza acestui credit.

"Republica Moldova a demonstrat, de multe ori, că este un stat ce îşi îndeplineşte angajamentele financiare, inclusiv în ceea ce priveşte efectuarea plăţilor pentru gazul rusesc, la termen", a spus Voronin.

Tot astăzi, ambasadorul Ucrainei în R. Moldova, Serghei Pirojkov s-a întâlnit cu Vladimir Voronin. Părţile au abordat şi aspecte privind cooperarea în domeniul economic, reiterându-se că R. Moldova şi Ucraina rămân parteneri comercial-economici foarte importanţi.

În cadrul întrevederii s-au mai dezbătut şi relaţiile umanitare dintre Republica Moldova şi Ucraina, fiind subliniat rolul comunităţii moldovenilor şi ucrainenilor din Ucraina şi, respectiv, Republica Moldova, în dezvoltarea şi consolidarea raporturilor cultural-umanitare, relatează NewsIn.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite