Ucraina respinge o unire a României cu Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un oficial de la Kiev a declarat, miercuri, că Ucraina este "extrem de interesată" ca Republica Moldova să-şi păstreze suveranitatea şi integritatea teritorială, scrie historia.ro.

Declaraţia oficialului ucrainean este un răspuns la o sugestie a preşedintelui Traian Băsescu privind o posibilă unire a României şi Moldovei în interiorul Uniunii Europene.

"Ucraina a fost, este şi va fi o ţară care este extrem de interesată în menţinerea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova", a spus Oleh Voloşin, director în Ministerul de Externe de la Kiev, potrivit historia.ro.

Într-un interviu publicat marţi de presa centrală, preşedintele Traian Băsescu a declarat că România şi Republica Moldova vor fi împreună în familia europeană şi nu exclude ca, la un moment dat, cele două state să formeze din nou aceeaşi ţară. Întrebat dacă există o perspectivă temporală, de pildă 25 de ani, în care România şi Republica Moldova să se unească, Traian Băsescu răspunde: "De ce nu?".

El a apreciat că peste 25 de ani frontierele UE vor fi pe Nistru şi evoluţiile democratice din regiune vor stimula şi alte ţări, precum Ucraina, să se îndrepte spre UE, iar Balcanii vor fi parte a UE şi a NATO.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite