Ucraina, principalul furnizor pentru traficul cu organe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ucraina, principalul furnizor pentru traficul cu organe
Ucraina, principalul furnizor pentru traficul cu organe

Kievul se află din nou în centrul unui scandal internaţional legat de traficul cu organe, după ce săptămânalul german "Der Spiegel" a dat publicităţii un raport anual al companiei Tutogen, care menţionează Ucraina ca principal furnizor de organe şi ţesuturi umane prelevate de la persoane vii sau decedate.

Potrivit publicaţiei germane, medicii ucrainieni se ghidează după principiul "la mortul din sicriu contează doar faţa, nu dacă are ficat sau rinichi", prelevând astfel organele fără a informa rudele decedatului sau a le spune întregul adevăr.

De la un singur decedat, medicii ucrainieni ar preleva organe în valoare de circa 250.000 de euro.  Acestea ar fi  vândute apoi la preţuri de zece ori mai mici decât cele practicate pe piaţa internaţională, potrivit declaraţiilor medicul legist ucrainean Vladimir Iurcenko.

Articolul publicat de jurnaliştii de la "Der Spiegel" acuză compania firma "Bioimplant", de pe lângă Ministerul ucrainean al Sănătăţii, că este principalul beneficiar al traficului cu organe. I

nformaţia a fost negată de reprezentanţii ministerul ucrainian al sănătăţii, care au declarat c firma respectivă comercializează implanturi şi nu organe şi ţesut uman.

Din cele circa 2.000 de centre medicale din Ucraina, doar 18 dispun de autorizaţie de prelevare şi vânzare de organe sau ţesut uman.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite