Ţările vecine ajută Ucraina împotriva gripei noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţările vecine ajută Ucraina împotriva gripei noi
Ţările vecine ajută Ucraina împotriva gripei noi

Slovacia, România, Polonia şi Ungaria vor trimite Ucrainei, ţară puternic afectată de epidemia de gripă nouă, ajutoare pentru lupta împotriva virusului A/H1N1.

În Ucraina este aşteptată luni o delegaţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru "coordonarea şi clarificarea formelor de ajutor".

Slovacia
va trimite Kievului 200.000 de măşti de protecţie, ceea ce constituie jumătate din rezerva naţională slovacă.

Ungaria a anunţat că va contribui cu 10.000 de doze de vaccin pentru a sprijini măsurile de profilaxie împotriva bolii.

Polonia a trimis deja o primă tranşă de ajutor umanitar compusă din măşti respiratoarii, Tamiflu, echipamente speciale pentru medicii angrenaţi în focarele de gripă nouă. În afară de aceasta, Polonia a promis să efectueze gratuit 50 de teste pentru identificarea virusului care se extinde ameninţător în Ucraina.

România urmează să trimită luni un ajutor umanitar compus din măşti de protecţie.


În noaptea de duminică spre luni, Ucraina a primit o tranşă de 300.000 de doze de Tamiflu din partea Elveţiei, asigurându-şi astfel necesarul de acest preparat, menţionează serviciul de presă al guvernului de la Kiev

Preşedintele Viktor Iuşcenko a avut o discuţie telefonică la sfârşitul sătpămânii trecute cu omologul său polonez Lech Kaczynski, căruia i-a solicitat sprijin împotriva epidemiei de gripă porcină ce bântuie în prezent în Ucraina. Şeful statului ucrainean s-a adresat de asemenea după ajutor liderilor din Belarus, Ungaria, Republica Moldova, Polonia, România, Slovacia, SUA, secretarului general al NATO şi preşedintelui Comisiei Europene.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite