UPDATE Voronin confirmă demisia sa din funcţia de preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE Voronin confirmă demisia sa din funcţia de preşedinte
UPDATE Voronin confirmă demisia sa din funcţia de preşedinte

Liderului comuniştilor de la Chişinău a  confirmat informaţia potrivit căreia renunţă la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, susţinând că nu are de gând "să rămână într-o poziţie dubioasă şi ambiguă".

"În calitatea de preşedinte al Partidului Comuniştilor, nu am de gând ca în acest moment crucial pentru ţară şi pentru partidul nostru să rămân într-o poziţie destul de dubioasă şi ambiguă, exercitând atribuţiile şefului de stat. Nu am nici nici motive morale şi nici politice pentru a deţine această înaltă funcţie în stat. Categoric nu pot sa accept calea pe care vor acum să conducă ţara. Şi din acest motiv, anunţ că trec în Parlament în calitate de simplu deputat, pentru ca să fiu împreună cu partidul", a declarat Voronin.

Agenţia de presă rusă, Ria Novosti, anunţa astăzi, citând surse din cadruil partidului comunist, că Voronin părăseşte fotoliul de preşedinte, rămânând doar deputat în cadrul noului Parlament.

După apariţia informaţiei, purtătoarea de cuvânt  a Partidului Comuniştilor, Svetlana Ivanov, declara că "partidul nu are nimic spectaculos de anunţat". Un alt reprezentat al PCRM, Vladimir Ţurcan, a calificat drept "prostii" informaţiile apărute privind o posibilă demisie a lui Voronin.

Alianţa pentru Intergrare Europeană (AIE), formată din cele patru partide politice anticomuniste care au căştigat alegerile parlementare anticipate au chemat astăîzi la raport Guvernul, dar şi conducerea companiei Teleradio Moldova şi pe cea a Consiliului coordonator al audiovizualului.

Citiţi şi:


Majoritatea liberal-democrată a reacţionat astfel în replică la refuzul conducerii companiei Teleradio Moldova de a transmite în direct şedinţa de  miercuri a Legislativului.

În faţa noului legislativ a fost chemat şi guvernul condus de Zinaida Greceanîi, pentru a prezenta un raport pe marginea situaţiei social-economice deplorabile a ţării.

Reprezentanţii AIE au declarat că în şedinţa de astăzi va fi declarat vacant fotoliul de preşedinte, pentru care anticomuniştii l-au propus pe liderul Partidului Democrat, Marian Lupu. Opt voturi, toate ale comuniştilor, îl despart pe Lupu de fotoliul de preşedinte lăsat liber de Voronin.

În urma alegerilor din 29 iulie, AIE a obţinut 53 din cele 101 de fotolii de deputaţi, deţinând astfel majoritatea în Legislativul moldovean.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite