UPDATE 12 mineri şi-au pierdut viaţa într-o explozie la o mină din Polonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE 12 mineri şi-au pierdut viaţa într-o explozie la o mină din Polonia
UPDATE 12 mineri şi-au pierdut viaţa într-o explozie la o mină din Polonia

Trei mineri polonezi şi-au pierdut viaţa vineri într-un incendiu izbucnit vineri la o mină de carbon din Wujek-Slask, Silezia, din sudul Poloniei, potrivit purtătorului de cuvânt al minei, Andrzej Bielecki, informează Polskie Radio.

Şase dintre mineri sunt încă prinşi sub dărâmături. 38 de mineri se aflau în zona incendiului, care a izbucnit la o adâncime de 1.050 de metri. 29 de mineri răniţi au reuşit să ajungă singuri la suprafaţă, în timp ce alţii au fost evacuaţi de echipele de intervenţie.

Bilanţul celor care şi-au pierdut viaţa ar putea creşte, întrucât cel puţin doi mineri se aflau la reanimare, potrivit purtătoarei de cuvânt a Oficiului naţional al minelor.

UPDATE: 12 mineri şi-au pierdut viaţa şi alţi 15 au fost grav răniţi în explozia de metan urmată de un incendiu la o mină de carbon, a declarat purtătoarea de cuvânt a Oficiului naţional al minelor, Edyta Tomaszewska.

12 mineri au murit şi 15 se află în stare gravă. 30 de mineri au fost spitalizaţi,
a declarat Tomaszewska.

O explozie urmată de un incendiu s-a produs în jur de ora locală 10.00 la o adâncime de 1.015 m. 29 de mineri răniţi au reuşit să ajungă singuri la suprafaţă, în timp ce alţii au fost evacuaţi de echipele de intervenţie, potrivit purtătorului de cuvânt al minei, Andrzej Bielecki.

Nu mai sunt persoane în zona sinistrată, echipele de salvare sunt la locul incidentului. Incendiul este sub control, a precizat acesta.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite