UE a aprobat creşterea cu 10 miliarde dolari a planului austriac de ajutorare a economiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea de reglementare antitrust a Uniunii Europene a aprobat vineri o creştere cu 10 miliarde euro a planului austriac de ajutorare a companiilor care se confruntă cu o criză a lichidităţilor din cauza recesiunii globale, informează Reuters. 

Comisia Europeană, care monitorizează ajutoarele guvernamentale acordate în cele 27 de state membre UE, a aprobat în martie planul guvernului din Austria care are un buget estimat la până la 500 milioane euro.

Ulterior, Austria a cerut Comisiei în repetate rânduri aprobarea unui majorări cu 10 miliarde dolari a planului pentru acordarea de garanţii publice companiilor mari, potrivit NewsIn.

"Criza curentă a creditelor înăspreşte condiţiile de creditare, astfel încât cererea Austriei pentru creşterea bugetului este justificată", a declarat comisarul european pentru competiţie, Neelie Kroes.

Tot vineri, ministerul austriac de finanţe şi banca centrală a Austriei au anunţat că pachetul destinat stabilizării sectorului bancar, în valoare de 100 miliarde euro, este suficient, negând un raport publicat în cotidianul Der Standard ce miza pe nevoia unei suplimentări.

"Der Standard" a anunţat că banca centrală este îngrijorată de creşterea creditelor neperformante în Europa emergentă, unde băncile austriace şi subsidiarele acestora au acordat credite în valoare de 267 miliarde dolari, şi că ar efectua noi infuzii de capital în cazul în care va fi nevoie. Cotidianul nu a precizat de unde a obţinut această informaţie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite