Spania cere UE blocarea porturile somaleze din care piraţii îşi lansează operaţiunile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spania doreşte ca forţele navale ale UE să instituie o blocadă porturilor Somaliei din care sunt lansate cele mai multe dintre atacurile piraţilor în Oceanul Indian.

Ministrul apărării spaniole, Carme Chacon, a declarat că guvernul iberic intenţionează să facă această propunere partenerilor săi din UE în cursul reuniunii miniştrilor afacerilor externe şi ai apărării care va avea loc luni şi marţi..

"Ştim că din trei porturi pornesc cele mai multe, dacă nu chiar toate, vase-amiral utilizate de piraţi pentru a ajunge până la mari distanţe de coastă, aşa cum au făcut şi în zilele trecute, recurgând la răpiri", a explicat ministrul.

Piraţii somalezi reţin din 2 octombrie nava spaniolă Alakrana. Ei cer răscumpărare şi eliberarea a doi dintre complicii lor încarceraţi în Spania, potrivit presei spaniole

  • Piraţi somalezi au atacat luni fără succes un petrolier sub pavilion din Hong Kong la 1.850 de kilometri de coasta ţării lor, stabilind astfel un nou record în materie de distanţă, potrivit cartierului general al operaţiunii navale europene Atalanta.
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite