Reprezentantul UE în Moldova cere eliminarea vizelor pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentantul special al Uniunii Europene în Republica Moldova, Kalman Mizsei, a declarat că autorităţile române nu au fost implicate în evenimentele din 7 aprilie de la Chişinău şi că decizia comuniştilor lui Voronin de a introduce vize pentru cetăţenii români este nejustificată.

"Până la această oră, Uniunea Europeană nu a văzut niciun fel de probe care ar demonstra contrariul”, a declarat Kalman Mizsei într-un interviu acordat postului de televiziune Jurnal TV.

"Este trist că relaţiile moldo-române s-au degradat astfel. Sperăm că se vor ameliora cât mai curând posibil, pentru că România este unul dintre cei mai importanţi parteneri economici ai R.Moldova”, a mai spus oficialul european.

Referindu-se la decizia autorităţilor de la Chişinău de a impune un regim de vize pentru cetăţenii României, Mizsei a spus că este o problemă dureroasă şi a îndemnat autorităţile moldoveneşti să anuleze acest regim de vize.

De asemenea, Mizsei a chemat Chişinăul să trateze România ca un stat al UE, cetăţenii organizaţiei bucurându-se de regim fără vize pentru R.Moldova.

Zeci de mii de moldoveni au protestat pe 7 aprilie faţă de câştigarea alegerilor parlamentare de către comuniştii lui Vladimir Voronin, devastând sediile Parlamentului şi Preşedinţiei de la Chişinău.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite