UE îşi retrage ambasadorii din Honduras

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de externe al Spaniei, Miguel Angel Moratinos, a anunţat aseară că toate statele Uniunii Europene au decis să îşi retragă ambasadorii din Honduras, după arestarea şi expulzarea preşedintelui Manuel Zelaya, relatează AFP.

"Tocmai m-am consultat cu colegii mei europeni şi pot să vă spun că în acest moment, toate ambasadele europene de la Tegucigalpa au decis să îşi retragă ambasadorii", a declarat Miguel Angel Moratinos la postul naţional de radio. Este vorba despre "Germania, Italia, Franţa, Spania şi Comisia Europeană, aşadar toată reprezentarea europeană la Tegucigalpa va fi la un nivel inferior, cu însărcinaţi de afaceri, dar nu ambasadori", a adăugat el.

"Cred că este un semnal clar al poziţiei europene şi comunităţii internaţionale, iar autorităţile provizorii (din Honduras) ar trebui să se gândească la aceasta", a subliniat Moratinos.

Preşedintele Honduras Manuel Zelaya, aflat la putere din 2006, a fost destituit duminică pentru că a încercat să organizeze un referendum care ar fi deschis calea pentru o nouă candidatură a sa, un scrutin considerat ilegal de Curtea Supremă. Armata l-a ridicat pe Zelaya în pijamale şi l-a expulzat spre Costa Rica. În locul său a fost desemnat preşedinte interimar Roberto Micheletti.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite