UE este îngrijorată de tensiunile dintre Georgia şi Osetia de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UE este îngrijorată de tensiunile dintre Georgia şi Osetia de Sud
UE este îngrijorată de tensiunile dintre Georgia şi Osetia de Sud

Uniunea Europeană şi-a exprimat îngrijorarea faţă de tensiunile dintre Georgia şi Osetia de Sud, provocate de acuzaţii reciproce referitoare la atacuri, şi a cerut evitarea oricărei acţiuni, relatează.

"Uniunea Europeană este îngrijorată de acuzaţiile recente privind bombardamente şi incidente lansate de cele două părţi ale liniei frontierei Osetiei de Sud", a anunţat preşedinţia suedeză într-un comunicat, citat de NewsIn.

Osetia de Sud şi Abhazia sunt două teritorii separatiste georgiene, a căror independenţă a fost recunoscută unilateral de Moscova.

"Misiunea de supraveghere a UE, care patrulează în Georgia, nu a văzut nicio davadă care să îi permită să confirme aceste acuzaţii reciproce de tiruri de mortiere", a subliniat preşedinţia suedeză,

"Uniunea Europeană cere fiecărei părţi să evite orice declaraţie sau iniţiativă care ar putea declanşa tensiuni în această perioadă", se adaugă în comunicat.

"Uniunea Europeană reafirmă importanţa unei participări a tuturor părţilor la un mecanism de prevenire a incidentelor şi le invită să cooperare pentru a face lumină asupra incidentelor semnalate", conchide preşedinţie UE, cerând din nou acces pe teritoriul Osetiei de Sud.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite