Fumatul interzis din 2012 în locurile publice din UE - recomandare Comisia Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a adoptat marţi o propunere de recomandare privind interzicerea fumatului din 2012  în locurile publice, la locul de muncă şi în mijloacele de transport din statele Uniunii Europene.

Comisarul european pentru sănătate publică, Androulla Vassiliou, a declarat că "am ferma încredere că fiecare european merită protecţie maximă faţă de fumul de tutun. Există un val de sprijin din partea publicului şi vom lucra cu statele membre pentru a pune în practică".

  • În Irlanda şi Marea Britanie, fumatul este deja strict interzis în toate locurile publice, în baruri şi restaurante, iar în alte opt ţări - Italia, Malta, Franţa, Suedia, Finlanda, Letonia, Slovenia şi Olanda - există posibilitatea de a fuma, în zone special amenajate, în baruri şi restaurante.
  • De la 1 iulie şi Grecia va impune interdicţia fumatului în locuri publice, cu posibilitatea existenţei unor "colţuri pentru fumat".
  • 84% dintre europeni susţin interzicerea fumatului la locul de muncă, 77% din ei se opun fumatului în restaurante, iar 61% sprijină interzicerea fumatului în baruri şi cluburi.


Fumatul rămâne cea mai importantă cauză a bolilor şi deceselor premature în UE.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite