Vlad Filat cere ajutor din partea UE, CSI şi SUA în lupta cu inundaţiile din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat
Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat

Premierul moldovean, Vlad Filat, a cerut ajutorul UE, al Comunităţii Statelor Independente şi al Statelor Unite pentru a face faţă inundaţiilor care afectează Republica Moldova, scrie Jurnal de Chişinău, în ediţia online de vineri.

"Toate forţele sunt implicate în îndepărtarea consecinţelor inundaţiilor, dar resursele interne ale Republicii Moldova nu sunt suficiente pentru a face faţă provocărilor de amploare şi a gestiona situaţia de urgenţă", afirmă Filat într-o scrisoare adresată omologilor săi din UE, CSI şi SUA.

Potrivit Mediafax, el a afirmat că inundaţiile s-au soldat cu moartea unei persoane şi au provocat distrugerea a cel puţin 500 de clădiri, au afectat mii de hectare de terenuri agricole şi au avariat drumuri şi poduri.

"În condiţiile extrem de complicate cu care se confruntă ţara, vă adresez rugămintea de a analiza posibilitatea acordării unei asistenţe umanitare şi a unui posibil ajutor financiar, pentru depăşirea situaţiei extraordinare create în urma calamităţilor naturale", a adăugat Filat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite