UE îi cere noului premier sârb să-şi respecte angajamentele europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catherine Ashton
Catherine Ashton

Oficialii de la Bruxelles i-au cerut vineri noului premier sârb Ivica Dacici să-şi respecte angajamentele europene, în special în ceea ce privește reluarea dialogului cu Priștina şi aplicarea acordurilor referitoare la Kosovo, transmite AFP.

Potrivit unui comunicat, şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton, şi comisarul european pentru Extindere, Stefan Füle, l-au felicitat pe noul premier sârb, lider al Partidului Socialist al Serbiei, fostul partid al lui Slobodan Miloșevici, notează Agerpres.

Parlamentul sârb a învestit vineri guvernul de coaliţie condus de socialistul Ivica Dacici, format în jurul partidului naţionalist al şefului statului, Tomislav Nikolici.

„Serbia se confruntă cu numeroase provocări şi are nevoie de un guvern eficient, capabil să pună în aplicare reforme importante", au apreciat Catherine Ashton şi Stefan Füle.

Uniunea Europeană „aşteaptă de la noul guvern să continue să-şi respecte cuvântul în materie de integrare europeană, de cooperare regională şi reconciliere, în special în ceea ce priveşte o reluare cât mai rapidă a dialogului dintre Belgrad şi Priștina şi o aplicare a acordurilor încheiate", se arată în comunicat.

Serbia a obţinut statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană în martie. Ameliorarea relaţiilor cu Kosovo este principala condiţie de îndeplinit pentru ca Bruxelles-ul să decidă deschiderea negocierilor de aderare cu Belgradul.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite