UPDATE Turnul Eiffel a fost evacuat după o alertă cu bombă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia a evacuat zona din jurul Turnului Eiffel în urma unei alerte cu bombă. Toţi turiştii care vizitau edificiul din Paris au fost îndepărtaţi

UPDATE 01:25 Potrivit Yahoo News, un ofiţer de poliţie de la faţa locului a declarat că nu a fost găsită nicio bombă. "A fost o alarmă falsă" a declarat poliţistul potrivit sursei citate. Parlamentul francez a adoptat definitiv, marţi, printr-un vot al Senatului, proiectul de lege care interzice purtarea vălului islamic integral în spaţii publice, măsura urmând să intre în vigoare în primăvara anului 2011.

UPDATE 00:17 Tronsonul B al gării Saint-Michel din Paris a fost evacuat aproximativ 15 minute, iar tronsonul C aproximativ o oră după ce un apel telefonic anonim anunţa prezenţa unei bombe, a comunicat compania feroviară franceză, SNCF, potrivit Mediafax.

UPDATE 00:00   Potrivit BBC, doar 2.000 de persoanem, majoritatea turişti francezi, au fost evacuate din turn şi din împrejurimi. Forţele de ordine cercetează în continuare zona.

UPDATE 23:25:  Forţele de ordine au format un cordon în jurul turnului. Alarma cu bombă a fost lansată în urma unui telefon anonim pe care l-a primit compania care gestionează Turnul Eiffel.

Guvernul Francez a intensificat măsurile de securitate în perioada 2 august-15 septembrie în urma ameninţărilor grupării Al Qaeda.

Până în momentul de faţă nu a fost descoperită nicio bombă.

Potrivit BBC, în zonă se aflau aproximativ 25.000 de persoane care au fost evacuate în jurul orei 21.00.

Toate persoanele evacuate au fost îndrumate spre malurile râului Sena. În momentul de faţă autorităţile franceze cercetează zona pentru a depista dacă anunţul anonim a fost real sau nu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite