Turiştii din Grecia au fost avertizaţi de terorişti cu asasinate, atentate, incendii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul armat Secta Revoluţionarilor din Grecia, numită grupare teroristă de către autorităţi, a transmis sâmbătă opiniei publice că vor să transforme ţara într-o zonă de război şi că nu vor ţine cont de civili, inclusiv turişti.

Gruparea a cărei ideologie şi scopuri nu se cunoaşte, dar care a organizat numeroase atentate din 2003 până azi, a anunţat că "turiştii trebuie să afle că Grecia nu mai este un teritoriu sigur. Intenţionăm să transformăm Grecia într-un teritoriu al activităţii revoluţionare, prin incendii, acte de sabotaj, demonstraţii violente, atentate şi asasinate. Armele noastre sunt încărcate şi sunt gata să vorbească".

Corespondenţii agenţiilor de presă internaţionale Reuters şi Associated Press au relatat că gruparea pare să imite organizaţia germană de gherilă urbană Armata Roşie, care a funcţionat în anii 1970.

Potrivit anunţului de sâmbătă al grupului terorist, ţintele principale vor fi poliţia, oamenii de afaceri şi presa"corupta". Gruparea a revendicat la 19 iulie 2010 asasinarea jurnalistului de investigaţii Sokratis Giolas, împuşcat mortal în faţa casei sale din Atena.

Cel mai important atac al Sectei Revoluţionarilor a fost bombardarea cu rachete a ambasadei Statelor Unite din Atena, la 12 ianuarie 2007. În 2009, teroriştii au atacat o televiziune şi mai multe clădiri publice.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite