Trupele ruse din Osetia de Sud, alertă de grad zero

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupele ruse din Osetia de Sud au fost plasate marţi în stare de alertă maximă, în contextul "provocărilor din partea georgiană", a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Andrei Nesterenko, citat de Reuters, ITAR-TASS şi Interfax.

"Situaţia este într-adevăr alarmantă, iar provocările din partea georgiană, în contextul împlinirii unui an de la evenimentele de anul trecut, nu se mai termină", a subliniat diplomatul rus, menţionând că pe fondul escaladării tensiunilor din zonă trupele ruseşti din Osetia de Sud au fost plasate în stare de alertă de grad zero.

"În acest moment, lucrul cel mai important este să nu permitem escaladarea şi degenerarea schimburilor de focuri într-un conflict de anvergură", a accentuat purtătorul de cuvânt al MAE rus. El a afirmat că Rusia urmăreşte cu atenţie tot ce se întâmplă în prezent în zonă, unde, potrivit Moscovei, se trage zilnic din aruncătoare de grenade asupra localităţilor de la graniţa georgiano-sud-osetină.

"Analizăm toate declaraţiile atât ale părţii sud-osetine, cât şi ale celei georgiene, care se contrazic la fel ca în trecut. Toate aceste afirmaţii au un caracter contradictoriu, conţin acuzaţii reciproce", a spus Nesterenko. El a insitat că partea rusă va face verificări în fiecare caz în parte, pentru a vedea exact de unde sunt lansate atacurile.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite