Trei membri al-Qaeda au fost arestaţi în Norvegia sub suspiciunea că ar organiza atacuri teroriste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei persoane au fost arestate la Oslo sub suspiciunea că pun la cale organizarea unor atacuri teroriste. Potrivit unor surse citate de Associated Press, cei trei bărbaţi erau membrii ai reţelei teroriste al-Qaeda şi se aflau sub supraveghere de mai bine de un an.

Potrivit surselor citate, nu se ştie dacă cei trei aleseseră o ţintă pentru atacuri, dar se ştie că încercau să fabrice bombe. Norvegia ar putea fi ţinta unor atacuri teroriste marca al-Qaeda deoarece are trupe staţionate în Afganistan.

Procurorii norvegieni, citaţi de BBC, au precizat că acest caz este legat de tentativele de atacuri teroriste din New York şi Manchester.

Cinci persoane arestate în SUA

Procurorii americani au acuzat miercuri cinci bărbaţi pentru că ar fi încercat să organizeze atacuri teroriste asupra transportului subteran al oraşului New York. Complotul a fost descoperit în septembrie şi se presupune că ar fi fost gândit de liderii al-Qaeda din Pakistan. Unul dintre bărbaţii arestaţi, Najibullah Zazi, a pledat vinovat.

Un alt bărbat acuzat în SUA de terorism este un tânăr de 24 de ani.

Abid Naseer este născut în Pakistan şi a fost arestat miercuri în Marea Britanie şi va fi extrădat în SUA. Abid Naseer, fost muncitor în construcţii, este suspectat că ar fi participat şui la organizarea atacurilor cu bombă din Manchester, din aprilie 2009. Autorităţile britanice au eşuat să îl aducă în faţa justiţiei anul trecut. Tot în 2009, Londra a renunţat şi la deportarea acestuia în Pakistan, deaorece un judecător a decis că dacă ar fi trimis în ţara natală acesta ar fi supus torturii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite