Trei kilograme de TNT: bomba care a ucis 7 persoane la Burgas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imaginea atentatorului surprinsă de camerele de luat vederi din aeroport
Imaginea atentatorului surprinsă de camerele de luat vederi din aeroport

Atentatul sinucigaş anti-israelian din Bulgaria care s-a soldat cu moartea a cinci israelieni şi un bulgar, precum şi a autorului kamikaze, la 18 iulie, a fost comis cu trei kilograme de explozibil trotil, a anunţat vineri seară ministrul bulgar de Interne, Ţvetan Ţvetanov, relatează AFP.

Postul de televiziune publică BNT a transmis această declaraţie a ministrului cu privire la atentatul de pe aeroportul Burgas, de la malul Mării Negre, atentat atribuit de Israel Iranului şi grupării şiite libaneze Hezbollah, acestea din urmă negând vehement acuzaţiile.

"Este vorba de trotil, vorbim de o cantitate de trei kilograme. Începând de aici, analiza continuă", mai ales în ceea ce priveşte originea explozibilului, a declarat ministrul.

Trotilul, denumit şi tolit, este un explozibil fabricat cu trinitrotoluen (TNT). Acesta este utilizat în ingineria militară precum şi de diferite mişcări teroriste.

Pentru a determina natura explozibilului utilizat în atentatul de la Burgas, anchetatorii bulgari au fost asistaţi de un expert american în explozibili care face parte din echipa Interpol, organizaţia internaţională de poliţie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite