Trei suspecţi, interogaţi de Scotland Yard pentru atentatele din iulie 2005

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei persoane au fost arestate în Marea Britanie, în legătură cu atentatele din 7 iulie 2005 de la Londra, când patru bombe au explodat, aproape simultan, în trei staţii de metrou şi un

Trei persoane au fost arestate în Marea Britanie, în legătură cu atentatele din 7 iulie 2005 de la Londra, când patru bombe au explodat, aproape simultan, în trei staţii de metrou şi un autobuz, omorând 52 de oameni.

Doi suspecţi, în vârstă de 23 şi, respectiv, 30 de ani, au fost arestaţi pe aeroportul din Manchester în timp ce se pregăteau pentru un zbor în Pakistan, iar al treilea, în vârstă de 26 de ani, a fost arestat în Leeds.

Scotland Yard efectuează percheziţii la cinci adrese în zona Beeston din Leeds şi la alte două în estul Londrei. Potrivit noii legislaţii antiterorism, suspecţii pot fi reţinuţi timp de maximum 28 de zile.

Doi dintre atacatorii sinucigaşi, Hasib Hussain şi Shehzad Tanweer, locuiau în zona Beeston la momentul atacurilor, iar un alt atentator, Mohammad Sidique Khan, a copilărit în aceeaşi zonă.

"Vrem să ştim cine, în afară de atentatori, mai ştia de atacuri şi dacă cineva i-a încurajat, i-a ajutat cu bani sau i-a găzduit", a declarat un purtător de cuvânt al Scotland Yard.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite