Belgia: Trei deţinuţi au evadat cu din închisoare elicopterul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Belgia: Trei deţinuţi au evadat cu din închisoare elicopterul
Belgia: Trei deţinuţi au evadat cu din închisoare elicopterul

O evadare cu elicopterul din închisoare îţi închipui că poate fi văzită doar în filme. Cu toate astea o astfel de întâmplare s-a petrecut ieri în Belgia, la închisoarea din Bruges. Au evadat astfel trei deţinuţi, dintre care unul deosebit de periculos. Potrivit Ministerul Justiţiei, citat de AFP ei au lăsat în urmă un complice în urmă.

Un cuplu a închiriat un elicopter, după care a luat pilotul ostatic şi l-a obligat să aterizeze în curtea închisorii, de unde a decolat apoi cu cei trei deţinuţi, în jurul orei locale 17.40 (18.40 ora României), a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului.

"Un complice a rămas în închisoare. Poate că numărul de locuri din elicopter era limitat, iar complicele nu a putut să urce la bord. Oricum, acest complice este vinovat de luare de ostatici", a precizat oficialul.

Aparatul a fost găsit gol la Aalter, în apropiere de Gand. Fugarii luaseră cu forţa o maşină dintr-o benzinărie, înainte de a schimba vehiculul şi de a lua o femeie ostatică. Aceasta a fost eliberată la Melle, în Flandra, a anunţat poliţia.

Cei trei evadaţi, Mohammed Johry, Abdel had Kahjary Mulloul şi Ashraf Sekkaki, au un cazier lung, potrivit Parchetului din Bruges, citat de agenţia de presă Belga.

Sekkaki, în vârstă de 26 de ani, descris drept foarte violent, se află în arest de 10 ani, scrie presa belgienă. El are la activ peste zece atacuri la bănci şi mai multe acte de violenţă. Bărbatul a mai evadat o dată dintr-o închisoare, la Turnhout, în septembrie 2003, şi a fost căutat timp de cinci luni.

Sekkaki a devenit celebru la sfârşitul anului 2008, când a denunţat sectoarele de înaltă securitate ale închisorii din Bruges. El a trimis o scrisoare în acest sens ziarului De Morgen.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite