Trecutul candidaţilor bulgari pentru Parlamentul European, la mâna serviciilor secrete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trecutul candidaţilor bulgari la posturile de europarlamentar nu va fi analizat de comisia înfiinţată în acest scop, aşa cum se stabilise iniţial, ci de serviciile secrete, relatează

Trecutul candidaţilor bulgari la posturile de europarlamentar nu va fi analizat de comisia înfiinţată în acest scop, aşa cum se stabilise iniţial, ci de serviciile secrete, relatează site-ul novinite.com. Motivul acestei schimbări de ultimă oră se datorează faptului că arhivele se află în posesia actualelor servicii secrete, comisia fiind înfiinţată doar cu câteva zile în urmă.

Noul organism va cere toate informaţiile disponibile referitoare la candidaţi, însă va fi de competenţa serviciilor secrete să decidă materialul pe care i-l va pune la dispoziţie. Procedura de examinare va avea loc în perioada 15-25 aprilie. Comisia pentru declasificarea dosarelor secrete a mai anunţat că rezultatele examinării arhivei Serviciilor Naţionale de Informaţii sunt confuze, deoarece nu au fost înregistrate carenţe sau abuzuri. Inspecţia iniţiată după decesul preşedintelui acestei instituţii a fost realizată de personalul serviciilor de arhivă, sub supravegherea biroului procurorului regional militar al Sofiei. Explicaţia oferită a fost aceea că o persoană din afară nu va fi capabilă să realizeze o asemenea inspecţie. "În Bulgaria nu te poţi încrede în nimeni", au apreciat membrii comisiei pentru declasificarea dosarelor secrete.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite