Transporturi îngreunate in Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasagerii Eurostar se înghesuie să urce în tren
Pasagerii Eurostar se înghesuie să urce în tren

Zăpadă, rafale de vânt puternice, ploi intense şi polei perturbau miercuri transporturile din nordul până în sudul Europei, unde au avut loc mai multe accidente, iar călătorii de la Londra s-au luptat să urce într-un tren Eurostar, scrie AFP.

47 de persoane şi alte două au fost ucise şi alteau fost rănite miercuri dimineaţă într-un accident de maşină produs în comitatul Cornwall, în sud-vestul Angliei, din cauza temperaturilor scăzute, care, de altfel, au perturbat traficul aerian şi circulaţia rutieră în ansamblul Marii Britanii.

Mii de călători stăteau la coadă din zori, pe un ger năprasnic, la gara londoneză St-Pancras, în speranţa de a urca într-un tren Eurostar. Zeci de mii de pasageri au fost afectaţi de oprirea timp de trei zile a trenurilor ce traversează Marea Mânecii, iar compania a avertizat că trenurile erau deja pline pentru dimineaţă.

În Franţa, un pompier a decedat în urma rănilor suferite când camionul său a derapat pe polei în Bretania.

Situaţia la Gara de Nord din Paris era mai puţin tensionată, potrivit unui responsabil al serviciului de presă al Eurostar.

Compania prevede două trenuri din trei în circulaţie, adică aproximativ 26.000 de locuri miercuri, de o parte şi de alta a Mării Mânecii. 12 călătorii dus-întors sunt programate între Londra şi Paris, precum şi cinci între Londra şi Bruxelles.

În Olanda circulau 80% din trenuri.

În Portugalia, lovită în noaptea de marţi spre miercuri de trombe de apă şi de rafale de vânt violente care au dezrădăcinat arbori şi au blocat circulaţia rutieră, traficul aerian şi cel feroviar erau normale. În centrul şi sudul ţării, circa150.000 de persoane au fost lipsite de curent electric din cauza distrugerilor provocate de intemperii la reţeaua de distribuţie.

Rafale de vânt puternice s-au abătut miercuri asupra insulelor portugheze Azore şi Madeira, în Oceanul Atlantic, îngreunând traficul aerian.

Spania înregistra puternice precipitaţii, care s-au soldat cu pierderi materiale în Canare.

Miercuri, în Italia nu era prevăzută închiderea niciunui aeroport, dar traficul feroviar era perturbat mai ales la plecarea din Milano, iar peste jumătate din Veneţia era sub apă. În provincia Savona, un automobilist a fost ucis şi alţi 30 au fost răniţi într-o serie de ciocniri de automobile.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite