Transnistria se declară gata de dialog cu cu R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transnistria este gata pentru negocieri cu autorităţile legale ale Republicii Moldova. Declaraţia a fost făcută de liderul republicii separatiste, Igor Smirnov, la conferinţa anuală de presă dedicată celebrării datei de autoproclamare a independenţei regiunii.

Igor Smirnov a ţinut să sublinieze că, pentru moment,  Transnistria nu are cu cine discuta. Motivul invocat de liderul de la Tiraspol este legat de inexistenţa unui preşedinte cu drepturi depline în R. Moldova, informează Novîi Reghion, preluată de Agerpres.

În ceea ce-l priveşte pe noul preşedinte al legislativului de la Chişinău, Igor Smirnov a spus că s-a întâlnit cu Mihai Ghimpu în 1989 şi crede că de atunci "el nu s-a schimbat convingerile, deşi a devenit social-democrat". Liderul separatiştilor a explicat că noul preşedinte al Parlamentului moldovean se consideră român.

La cererea jurnaliştilor molodveni, el a comentat evenimentele de la Chişinău, din aprilie. Potrivit lui Smirnov, dezordinile care au avut loc după 5 aprilie "au fost provocate".

"I-am văzut pe urmaşii celor care în 1992 mergeau la asasinarea propriului popor", a mai spus acesta.

Igor Smirnov  a mai explicat că imediat după ce va apărea o dorinţă de dialog la Chişinău, Tiraspolul va demara negocierile de normalizare a relaţiilor cu R. Moldova. Pe de altă parte el a ţinut să atragă atenţia din start că pleacă de la premisa că "alegerea poporului transnistrean este statul independent".

Transnistria şi-a autoproclamat independenţa în regiune la 2 septembrie 1990.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite